Alarmsystemen zijn in feite bij bedrijven ontstaan. Denk aan banken en juweliers, dat waren de eerste panden met een elektronisch anti-inbraaksysteem en een overvalknop. Dat betekent, een beveiligingssysteem kopen voor je bedrijf, is een beproefd product aanschaffen. Maar tot in hoeverre is het uit te breiden, en waar moet je op letten?

Het hangt van je bedrijf af

Er zijn evenzoveel problemen als oplossingen. Bijvoorbeeld een agrarisch bedrijf met een schuur vol kostbare machines is perfect te beveiligen. Het zou kunnen met meerdere alarmen. Anti-inbraak voor de schuur, een soortgelijk systeem voor de boerderij voor als er niemand thuis is, en alle landbouwvoertuigen van een tracker voorzien zodat die na een diefstal te volgen zijn. Zoiets soortgelijks zou ook kunnen bij een bouwbedrijf. In een werkplaats kun je gasdetectie en rookmelders aan het systeem koppelen. Een winkel kun je anders beveiligen. Bijvoorbeeld je bent als eigenaar in je kantoor bezig, de kassa gaat open terwijl er geen klanten in de zaak zijn, dat er dan een alarm afgaat. Bekend zijn de detectiepoortjes bij de uitgang van de winkel, en de overvalknop. Omdat de meeste winkels goed afgesloten zijn met rolluiken komen snelkraken amper voor, maar nog wel inbraken via bijvoorbeeld het magazijn. Een beveiligingssysteem kopen voor je bedrijf is altijd mogelijk, maar voor wat voor bedrijf moet het zijn?

Zoek een expert voor je bedrijf

Alarmsystemen zijn er van klein tot groot. Een marktkoopman met een verkoopwagen kan apart een alarm inschakelen voor de cabine. Hij of zij is achterin de verkoopwagen aan het werk, en heeft geen zicht op de voorzijde van het voertuig, daarom een apart alarm. Het tegenovergestelde is een groot gebouw met documenten die niet in verkeerde handen mogen vallen, maar vaak is daarvoor een beveiligingsbedrijf ingehuurd die ook mankracht zal leveren. In ieder geval als daar het alarm afgaat dan gaat er een signaal naar een meldkamer terwijl er al geregeld preventief een auto met beveiligers bij het gebouw is. Omdat het zo divers is, kun je het beste een expert uitnodigen. Een alarm is ook alleen maar betrouwbaar als je deze laat monteren en afstellen, dus de vertegenwoordiger van het bedrijf is hierbij erg belangrijk. Een beveiligingssysteem kopen voor je bedrijf is in feite het goede bedrijf vinden. Je krijgt dan eerst een offerte want de prijsverschillen zijn gigantisch groot omdat het ene systeem omvangrijker is dan de ander. Daarna is een beveiligingssysteem kopen voor je bedrijf binnen bereik.